Tervetuloa Hakunilan Seudun Koiraharrastajien Rally-toko -kurssille!

Tuo ensimmäiselle tunnille rokotustodistus mukaan. Kaikkien Ojangon alueella harjoittelevien koirien tulee olla rokotettu Suomen Kennelliiton sääntöjen mukaan. Kursseilla on korvauskäytäntö, joten voit myydä paikkasi toiselle HSKH:n jäsenelle, jonka osaamistaso sopii ryhmään. Varmista asia (ilmoita) kouluttajalle.

Ulkoiluta ja päästä koirasi tarpeilleen ennen tuntia, jotta koira saa verrytellä lihaksiaan, ja purkaa ylimääräistä energiaansa. Pidä hallin ja alueen ympäristö siistinä.

Ota mukaan kursseille itsellesi sisätossut, sekä koira, jolla on normaali panta tai valjaat, normaali hihna, ei flexiä. Lisäksi paljon pieniksi pilkottuja herkullisia nameja, leluja joista koirasi pitää, sekä vesikuppi ja vettä. Vettä saa myös hallin vessoista, jotka löytyvät hallin kahvion päädystä. Ota mukaan myös muut käyttämäsi koulutusvälineet, kuten naksutin, kosketusalusta, koroke ym. Ota mukaan koirallesi odotuspaikka häkki tai matto, jossa olet opettanut koirasi odottamaan rauhallisesti kentän laidalla omaa vuoroaan. Odottavien koirien tulee olla hiljaa (koirat eivät saa haukkua kentän laidalla). Koira, joka haukkuu kentän laidalla on vietävä autoon tai ulos odottamaan vuoroaan.

Sairaan koiran kanssa ei saa tulla treeneihin. Huomioi myös karenssiajat mm. kennelyskän jälkeen. Koulutuksiin saa tulla nartun kanssa jolla on juoksuaika, mutta kysy ohjeet etukäteen ryhmän kouluttajalta. Oletuksena juoksunarttu suorittaa liikkeet viimeisenä. Hallin sääntöjen mukaan juoksunarttu saa olla hallissa vain oman treeninsä ajan, ja sillä tulee olla suoja koko ajan.

Ole ajoissa paikalla, vähintään 5 min ennen vuoron alkua. Ilmoita kouluttajalle jos et pääse treeneihin. Koiran kanssa halliin voi mennä aikaisintaan, kun edellinen ryhmä on poistunut. Vastaavasti hallista tulee poistua välittömästi oman treeni vuoron päättyessä. Osallistu radan rakentamiseen ja purkuun kouluttajan ohjeiden mukaan ja tällöin koirasi voi odottaa autossa. Näin edellisen ja seuraavan ryhmän koirat pääsevät turvallisesti ja häiriöttä liikkumaan hallin ovesta. Tavaroita saa tuoda kentän laidalle ennen vuoron alkua ja hakea oman vuoron jälkeen.

Saadaksesi koiran ajatukset paremmin sinuun ja kanssasi tekemiseen, älä anna koirasi leikkiä muiden koirien kanssa ennen tuntia. Mahdollisten konfliktien välttämiseksi älä päästä koiraasi tervehtimään muita koiria, mutta tervehdi toki itse muita kurssilaisia ja kouluttajaa.

Keskity omaan koiraasi koko tunnin ajan, erityisesti palkatessasi koiraa. Anna sille myös riittävästi taukoja. Opeta koirallesi sopiva käyttäytyminen, kun saat kouluttajalta ohjeita. Kouluttajat eivät pahastu, jos et katso silmiin kun saat ohjeita - katso mieluummin koiraasi. Pidä koirasi kytkettynä hihnaan tai liinaan, jos se ei ole hallinnassa vapaana ollessaan. Koirat eivät saa seurustella treeneissä keskenään, joten muista pitää sopiva välimatka toisiin koiriin. Näin kaikki voivat keskittyä omiin treeneihinsä. Voit pitää taukoja, tai käyttää koirasi pienellä pissalenkillä kesken treenien, jos se on koiralle tarpeellista. Tästä on hyvä mainita kouluttajalle. Pissa-/kakka -sakko hallissa 25€ koskee kaikkia, myös pentuja. Koiran jätökset on siivottava välittömästi, siihen tarkoitetuilla välineillä ja aineilla, joita löytyy joka kentältä. Sakko tulee maksaa halliyhtiön tilille välittömästi. Tilinumero: FI92 1220 3000 2803 01 BIC/SWIFT: NDEAFIHH viite 1012.

Kunnioita toiminnallasi muita treenaajia. Vuoro päättyy ilmoitettuna ajanhetkenä, hallin kellon mukaan. Vie koirasi heti vuoron päättyessä autoon odottamaan. Näin seuraavan ryhmän koirakot pääsevät sisälle, kun heidän vuoronsa on merkitty alkavaksi. Ehdit hakea tavarasi kyllä.

Kurssipaikan saaminen edellyttää aktiivista toimimista seuran talkoissa, kokeissa ja muissa tehtävissä. Hoidathan talkoovelvoitteesi - kaikkiin tehtäviin saa opastuksen. Samalla tutustut muihin jäseniin ja seuran toimintaan.

Yhdistyksen Rally-toko  -kouluttajien kiinnostus ja halu kouluttamiseen mahdollistaa kurssien järjestämisen. Heille kouluttaminen on iloinen harrastus, joten vaalithan omalla toiminnallasi hyvää ilmapiiriä kursseilla ja muissa tapahtumissa.

Linkki hallin ohjeisiin http://www.ojanko.fi/hallin-s%C3%A4%C3%A4nn%C3%B6t 

Linkki rally-toko -kokeiden sääntöihin http://www.rally-toko.fi/sivusto/rally-toko/saannot/ 

  

HSKH ry

HSKH:n Rally-tokon koulutustoimikunta

Versio 1, 6.12.2017, Laatineet: Jenni Sohlberg, Hanna Wathen  ja Nina Hanikka