29.7.2013

European Open on vuosittainen FCI:n järjestämä kaikille koirakoille avoin agilitykilpailu. Vuoden 2013 European Open -kilpailu järjestettiin 26.-28.7.2013 Neeroeterenissä, Belgiassa.

Kilpailuun voivat osallistua kaikkien tasoluokkien koirat, ja se on avoin myös sekarotuisille koirille. Suomesta kilpailuihin osallistui 10 mini-, 10 medi- ja 12 maksikoirakkoa, jotka valittiin EO2013 –rankingin mukaisessa paremmuusjärjestyksessä pääasiassa 3-luokassa saavutettujen 0-voittojen määrään perustuen.

HSKH:laisista mukana olivat mudi Pantse ja Taneli Ikäheimo.

European Open -tittelistä kilpaillaan sekä joukkue- että yksilökilpailussa. 

Joukkuekilpailussa Pantse ja Taneli kisasivat Finland Medium 1 -joukkueessa, johon kuuluivat myös kromfo Hikka ja Kaisa Ylä-Tuuhonen (BAT), kromfo Koko ja Katja Alalauri (BAT) ja espves Deli ja Sanna Kobylin (JAU). Joukkue sijoittui parhaana suomalaisjoukkueena hienosti sijalle 4/15 Saksan, Slovenian ja Ranskan joukkueiden jälkeen.

Kovatasoisessa yksilökilpailussa suomalaisista 5 mini-, 3 medi- ja 7 maksikoirakkoa lunastivat paikkansa sunnuntain finaaliradalle. 

Pantse ja Taneli tekivät upean finaaliradan sijoittuen kokonaiskilpailussa upeasti 10. sijalle lähes 200 koirakon kovassa kansainvälisessä kilpailussa!

HSKH onnittelee Tanelia ja Pantsea hienosta EO-kisaviikonlopusta!

Suomalaisten suureksi iloksi maksien finaalin voiton veivät Hitti ja Janita Leinonen (LAW). Onnea Turun suuntaan!