Lehdistötiedote 17.1.2012

Koiraharrastusyhdistysten Hakunilan Seudun Koiraharrastajat HSKH ry:n ja Border Agility Team ry:n yhteistyöllä nousi Itä-Vantaalle Ojangon Koiraurheilukeskukseen Suomen suurin koiraharrastamiseen tarkoitettu lämmin sisähalli, Ojangon Koiraurheiluareena. Se vahvistaa Ojangon aseman Suomen suurimpana koiraurheilukeskuksena. Pääsponsorin mukaan nimetty areena kantaa rohkeasti nimeä Vuokkoset Areena. Avajaisia juhlitaan 21.1 agilitykisojen merkeissä. Tilaisuuden avaa presidenttiehdokas Pekka Haavisto.

Tilava ja monikäyttöinen areena

Kokoa Vuokkoset Areenalla on 2700 neliömetriä.  Tilaa on viidelle harjoituskentälle, joilla voidaan yhtäaikaisesti harjoitella mm. agilityä tai tokoa. Täysmittaisia agilityn kilpailukenttiä tilaan mahtuu kaksi. Pohjana on esim. jalkapallokentiltä tuttu kumirouhetekonurmimatto.

Vuokkoset Areena tarjoaa koiraharrastajille ympäri vuoden lämpimät ja kuivat harrastusolosuhteet. Lämpötila pysyy paukkupakkasillakin + 10 asteessa.  Lämmitetty tila pidentää nykyistä harjoittelukautta merkittävästi ja takaa mahdollisuuden ympärivuotiseen harjoitteluun.

Harjoitusten lisäksi areenalla järjestetään tapahtumia esim. agilitykilpailuja ja tokokokeita sekä match show -näyttelyitä. Osallistujien lisäksi yleisökin viihtynee jatkossa kuivassa ja lämmitetyssä sisätilassa.

Omaan halliin talkoilla ja yhteistyöllä

”Jäsenistön aktiivisuus on ollut hankkeen onnistumisen kannalta avainasemassa. Ilman talkootyöllä, esim. kilpailuja järjestämällä, hankittua rahoitusta Ojangon Koiraurheiluareenaa ei olisi olemassa. Avainasemassa ovat myös olleet jäsenistön eri alojen ammattilaiset, jotka ovat lähteneet omalla osaamisellaan mukaan projektiin ” toteaa Vuokkoset  Areenan puuhamies ja HSKH:n hallituksen puheenjohtaja Markku Laurén.

Vuokkoset  Areena on myös osoitus yhteistyön voimasta. Yksin eivät puuhayhdistykset HSKH ja BAT olisi pystyneet viemään hanketta tässä laajuudessa läpi. ”Näin mittava hanke harrastuspohjalta vaatii yhdistyksiltä syvää yhteistyötä ja jäsenistöltä sitoutumista. Onneksi sitä löytyy kummastakin yhdistyksestä”.

Lämmin harjoitustila kelpaa harrastajille ja huipuille

Koiraharrastaminen on kasvava trendi ja sitä kautta myös talviharjoitteluun sopivien tilojen kysyntä kasvaa kokoajan. ”Rakensimme Vuokkoset Areenan pääasiassa omaan harjoitus- ja kilpailukäyttöön, mutta toki se parantaa koiraurheilumahdollisuuksia koko pääkaupunkiseudulla” toteaa BATin puheenjohtaja Kirsi Lindroos.

Kaikki harrastajat hyötyvät uudesta areenasta. Huippusuorituksiin tähtääville harrastajille se on jo melkeinpä edellytys huippusuoritustason saavuttamiseen.

”Oma sisäharjoitustila on ollut yhdistystemme tahtotilana jo monen vuoden ajan. Ympärivuotinen ja tuloksellinen harrastaminen esim. agilityssä ja tokossa vaatii tänä päivänä halliolosuhteita.”  

Kummankin yhdistyksen riveissä kilpailee lajinsa huippunimiä, jotka ovat vuosien varrella saavuttaneet menestystä kansallisella tasolla sekä maajoukkueen palveluksessa. Vuoden 2011 agilityn SM-kisoissa BAT:in Petteri Huotari voitti maksi-luokassa kultaa ja HSKH:n Taneli Ikäheimo medi-luokassa pronssia. Lisäksi HSKH kruunattiin vuoden 2011 agilityn seuramestariksi.

Avajaisia juhlitaan 21.1. – Presidenttiehdokas Pekka Haavisto avaa tilaisuuden

Vuokkoset Areenan avajaisia vietetään agilitykilpailujen merkeissä 21.1.2012. Ohjelmassa on vauhdikasta agilityurheilua ja klo 13.00 avajaisseremoniat.

Tilaisuuden avaa presidenttiehdokas Pekka Haavisto.

Lisäksi avajaisissa puhuu Vantaan valtuuston puheenjohtaja ja kansanedusta Antti Lindtman. Tilaisuudessa kuullaan myös tervehdykset Suomen Agilityliitolta ja Suomen Kennelliitolta.

Yleisö ja median edustajat ovat tilaisuuteen tervetulleita. Medialla on mahdollisuus haastatella Pekka Haavistoa ennen juhlallisuuksien alkua 12.30 – 13.00.

Lisätietoa Vuokkoset Areenasta (Ojangon Koiraurheiluareena)
http://www.ojanko.fi/

Lisätietoa

Hakunilan Seudun Koiraharrastajat HSKh ry

Markku Laurén
Puheenjohtaja, Hakunilan Seudun Koiraharrastajat HSKH ry
Puh. 040 716 9863
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Outi Nuotio
Tiedottaja, Hakunilan Seudun Koiraharrastajat HSKH ry
Puh. 050 581 3911
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Bordet Agility Team ry
Kirsi Lindroos
Puheenjohtaja, Border Agility Team ry
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
0400 889 689

Hakunilan Seudun Koiraharrastajat (HSKH)
Hakunilan Seudun Koiraharrastajat (HSKH) on vuonna 1983 perustettu koiraharrastukseen ja -urheiluun keskittyvä yhdistys. Meillä harrastetaan eri koiraharrastus ja -urheilulajeja alkeisopetuksesta kilpailu- ja koetoimintaan. Lajejamme ovat mm. agility, toko,  Riveissämme on jo yli 800 iloista koiraihmistä.
www.hskh.net

Border Agility Team (BAT)
Border Agility Team (BAT) on vuonna 2006 perustettu agilityn erikoisseura, joka on yksi Suomen menestyneimmistä agilityhdistyksistä. Jäseniä meillä on lähes 100.
www.bat-ry.fi