27.1.2014

Jotta voimme toimia yhdistyksenä onnistuneesti on kaikkien jäsenten toimittava samojen, yhteisesti hyväksyttyjen sääntöjen ja toimintaperiaatteiden mukaisesti.

Hallitus päivitti 9.1.2014 kokouksessaan HSKH:n toimintaperiaatteet vastaamaan nykykäytäntöjä. Käytännössä ainoa merkittävä muutos oli talkoovelvoitteen määrittely 20 tunniksi. Aikaisemmin meillä oli toimintaperiaatteisiin kirjattu talkoovelvoite kertoina: 2 talkootyökertaa ja 2 kisatyöskentelykertaa. Käytännön syistä haluttiin kuitenkin siirtyä tuntiperusteiseen talkooseurantaan.

Talkoovelvoite on jatkossa 20 tuntia kalenterivuodessa. Talkootyötä on esim. talkoissa, kisoissa tai muissa HSKH-tapahtumissa työskentely (joko ennakkoon, tapahtuman aikana tai sen jälkeen). Lisäksi talkootyöksi voidaan laskea lajijaoksessa sovitut tehtävät. Leipominen HSKH-tapahtuman buffettiin lasketaan 2 tunnin talkootyöksi.

Talkoovelvoite on henkilökohtainen ja sen voi suorittaa missä tahansa HSKH:n toiminnassa, lajista riippumatta. Perheenjäsen voi kartuttaa jäsenen talkootunteja.

Talkootyöhön ei lasketa sellaista HSKH-työtä, josta on määritelty erillinen palkitseminen. Tästä johtuen esim. kouluttajien käyttämä aika ei ole yleisen talkoovelvoitelaskennan piirissä.

Talkoovelvoitteen täyttymistä edellytetään kaikilta HSKH:n ohjatuissa ryhmissä treenaavilta. Talkootuntien määrää voidaan myös käyttää esim. hallin vapaaharjoitteluoikeuksien myymisessä tai koulutuspaikkojen jakamisessa.

Katso tästä päivitetyt toimintaperiaatteet

HSKH:n säännöt löydät täältä

Lisätietoja
Tiedottaja
Outi Nuotio
outi(at)hskh.net