2.12.2014

Tervetuloa talkoisiin Koira2014 -tapahtumaan 5.-7.12.2014!

Tämä talkooinfo on tarkoitettu HSKH:laisille, jotka tulevat töihin Koiramme 2014 -tapahtumaan Messukeskukseen 5.-7.12.2014.

Katso täältä viikonlopun työntekijälistat
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1qf3EUEM_ueEzsRae0Y0aX2Hy10-weQS2g7blY_gAaJA/edit?usp=sharing

Jokaiselle työvuorolle on oma lista omana välilehtenään. Tarkista, että nimesi löytyy vuoroista joihin olet ilmoittautunut ja ilmoita mahdolliset virheet osoitteeseen riikka.lavonen(at)edu.hel.fi.

Rakentaminen perjantaina ja purkaminen sunnuntaina

Näyttelyn rakentaminen aloitetaan meidän osaltamme hallissa 5 (yläkerrassa) perjantaina klo17.00. Saavuthan paikalle ajoissa! Työvuoro päättyy kun kaikki hallit ovat valmiit ja vuoron vastaava antaa luvan lähteä kotiin.

Sama koskee purkamista sunnuntaina eli purku aloitetaan klo16.00. Aloitamme purkamisen omasta hallistamme ja sen jälkeen siirrymme alakertaan muiden kerhojen avuksi.

Näyttelypäivät lauantai ja sunnuntai

Näyttelypäivinä (lauantai, sunnuntai) ensimmäiseen työvuoroon tulijat saapuvat viimeistään klo 6.00, muihin vuoroihin 15min ennen vuoron alkua. Vuorot päättyvät kun vuoron vastaava (=kymppi) antaa luvan lähteä ja merkitsee työvuoron suoritetuksi listaansa. Kaikkiin työtehtäviin opastetaan paikanpäällä.

Ovella 5.6 tehtäviimme kuuluu numerolappujen tarkistaminen (yksi ihminen pääsee sisälle per numerolappu ja jokaisella koiralla on oltava numerolappu, ei turistikoiria) ja ihmisten ohjaaminen ja opastaminen.

Lisäksi ovemme läheisyydessä on purkupaikka eli jokaisen talkoolaisen tulee varautua sään mukaisella varustuksella sillä jokainen työskentelee myös ulkona ja vuoroja vaihdetaan tiheästi etenkin kylmällä säällä. Myös sisällä oven läheisyydessä voi olla viileää.

Halleissa partioidaan pareittain eli valvotaan järjestystä (häkit ja trimmipöydät niille varatuilla alueilla jne) ja näyttelyn päätyttyä. järjestellään halli seuraavaa päivää varten.

Jokaisen työvuoron tarkemmat ohjeet käydään läpi kympin kanssa ennen vuoron alkua.

Tapaaminen työvuoron alussa ja saapuminen

Tapaamispaikkana jokaisen työvuoron alussa on ovi 5.6. Tapaaminen oven sisäpuolella.
Kehäkartta: http://www.koira2014.fi/kehakartat
Kartta Messukeskuksesta:
http://www.messukeskus.com/Messukeskus/Tuloohjeet/Kartat/Sivut/Aluekartta.aspx

Saapuminen tapahtuu helpoiten sisäänkäynnin 6.12 kautta. Sisäänkäynti 6.12 sijaitsee kartoissa olevan itäisen sisäänkäynnin läheisyydessä. Ovi 6.12 on itse asiassa huoltokäytävä eli kävelet käytävää roskisten ohi niin pitkälle kuin pääset. Ovella on nimilista ja pääset nimelläsi sisään.

Etenkin näyttelypäivinä tämä on ainoa klo 6.00 avautuva ovi. Myös rakennuspäivänä perjantaina ovi 6.12 saattaa olla ainoa avoin ovi.

Näyttelypäivien käynnistyttyä voit tulla suoraan ovelle 5.6, mutta tätä ovea emme siis välttämättä saa auki rakennuspäivänä ja aamuvuoron alkaessa. Nimilista löytyy myös pohjoiselta sisäänkäynniltä näyttelyn ollessa käynnissä.

Jos saavut Messukeskukseen omalla autolla, niin etenkin päivävuoroon tulijat: varatkaa riittävästi aikaa saapumiseen ja parkkipaikan etsimiseen. Parkkipaikkana käytämme Messukeskuksen parkkihallia/ulkoaluetta. Parkkialueelle saapuessasi ota parkkilipuke sisään ajaessasi normaalisti. Vuoron päätyttyä kymppi vaihtaa sen ulosajolippuun.

Jokainen aamuvuorolainen (6-13) ja päivävuorolainen (13-20) saa lounaan kympin jakamaa lippua vastaan. Aamuvuorolaiset voisivat pyrkiä syömään oman vuoron päätyttyä ja päivävuorolaiset ennen oman vuoron alkua. Päivävuorolaiset voivat noutaa ruokalippunsa aamuvuoron kympiltä. Jokainen työntekijä saa myös kahvilipun kympiltään.

Mahdolliset muutokset ja ongelmatilanteet

Jos sinun pitää päivän aikana tavoittaa vuorosi kymppi, hänet saa kiinni numerosta puh. 050 4001148. Tähän numeroon ilmoitetaan kaikki viime hetken muutokset.

Tehdään yhdessä huipputapahtuma!

Otetaan messariin mukaan iloinen mieli ja reipas asenne :-)

Opastetaan ja ohjataan ihmisiä jämäkästi mutta ystävällisesti ja toivotellaan mukavaa näyttelypäivää. Autellaan ihmisiä löytämään oikea halli ja saamaan valtaisat näyttelykärryt ovista sisälle jne. Tehdään päivästä siis mukava niin itsellemme kuin myös näytteilleasettajille!

Ongelmatilanteet selvitetään yhdessä. Oman haasteensa tuovat suuri joukko ulkomaalaisia näytteilleasettajia – on hyvä tietää että mm. jokaiselta ovelta löytyy venäjää puhuva työntekijä ongelmatilanteita selvittämään. Myös eläinlääkäri on koko päivän tavoitettavissa. Ja jos ongelma on sellainen, mitä et itse osaa ratkaista niin käänny aina reippaasti oman kymppisi puoleen.

Linkkejä kulkemisen helpottamiseksi

Kehäkartta: http://www.koira2014.fi/kehakartat

Kartta Messukeskuksesta:
http://www.messukeskus.com/Messukeskus/Tuloohjeet/Kartat/Sivut/Aluekartta.aspx

Toinen kartta:
http://www.messukeskus.com/Messukeskus/Tuloohjeet/Kartat/Sivut/Messukeskus.aspx

Oikein mukavia ja antoisia talkoopäiviä!

Liasätietoja ja tiedustelut
Riikka Lavonen
riikka.lavonen(at)edu.hel.fi