agilityAgility on vauhdikas koiraurheilumuoto, jossa ohjaajan tarkoituksena on saada koira suorittamaan esterata virheettömästi ihanneajassa. Koiraan ja esteisiin ei saa koskea.  Agility kehittää koiran fysiikkaa, sekä  ennen kaikkea ohjaajan ja koiran suhdetta. Agility sopii harrastuksena kaikenkokoisille ja rotuisille koirille. Agility ei ole hauskaa vain koirille ja ohjaajille, vaan se tarjoaa vauhtia ja jännitystä myös katsojille.

Alkeisopetuksessa keskitytään esteiden oikeaan ja turvalliseen suoritustapaan. Edistyneet koirat harjoittelevat estesarjoja ja ohjaajat koiran ohjaamista radalla. Agilityradalla olevia esteitä ovat mm. aita, muuri, pujottelukepit, avotunneli (putki), umpitunneli (pussi), rengas, puomi, A-este, keinu(lauta) ja pituushyppyeste.

Koirat jaetaan kokonsa (säkämitta) puolesta maxeihin (50 cm ja yli), pikkumaxeihin (43-49,99 cm) medeihin (35–42,9 cm), mineihin (alle 35 cm) ja pikkumineihin (alle 28 cm). Jokaisessa kokoluokassa on kolme tasoluokkaa. Kilpaileminen alkaa 1-luokasta, josta 2-luokan kautta päädytään 3-luokkaan. 3-luokan koirilla on mahdollisuus tavoitella kilpailuoikeutta SM-kilpailuihin, ja maajoukkuekarsintojen kautta kansainvälisiin kilpailuihin aina MM-kilpailuihin asti!

 

Agilityn yhteystiedot

Agilityn harjoitusvuorot

Agilitykilpailut

Epäviralliset agilitykilpailut

Agilitykilpailujen tulokset

Koulutukset

Agilityleiri

Alkeiskurssit

Agilityn treenisäännöt