17.7.2011

Agilityn maajoukkuekarsinnat kilpailtiin Seinäjoella 16.-17-7.2011. Maajoukkeupaikkaa tavoitteli 274 koirakkoa. HSKH:n Taneli Ikäheimon ja mudi Pantsen esitys kahden päivän kilpailussa palkittiin medien yhteistuloksessa 4. sijalla. Suorituksella irtosi edustuspaikka PM-kisoissa. Lisäksi pari on MM-joukkueen varakoirakko.

Kisoista ei dramatiikka puuttunut. Vaikeilla radoilla huppunimetkin sortuivat ohjausvirheisiin. Taneli ja Pantse saivat todellisen hermokoitoksen, kun joutuivat jaetun 4. sijan takia uusimaan viimeisen ratasuorituksen. Pari kuitenkin voitti uusinnan ja säilytti näin neljännen tilan lopputuloksissa.

Agilityn maajoukkuepaikka on HSKH:lle historiallinen. Viimeksi HSKH:lainen on nähty maajoukkueessa vuonna 2002 kun Jaakko Knuutti ja sheltti Simba kilpailivat edustusjoukkueessa.

Hienon suorituksen karsinnoissa tekivät myös Sanna Lehtonen ja espanjanvesikoira Sera. Heidän sijoituksena medien yhteistuloksissa oli 12. Lisäksi HSKH:ta edustivat lauantaina karsiutuneet Ari Rastas ja parson Esme (mineissä) sekä Satu Siltanen ja koohoon Lily (medeissä).

Agilityn maajoukkuekarsinnoissa oli lauantaina kaksi rataa, joilta kilpailija pääsi jatkoon jos sai jommalta kummalta radalta 0-tuloksen. Sunnuntaina kilpailu alkoi alusta. Lopputulos oli sunnutain 3 finaaliradan (agility, hyppy ja agility) yhteistulos.

Pohjoismaiden mestaruuskilpailut käydään Suomessa Liedossa 14.-15-8.2011. Maailmanmestaruuksista taistellaan Ranskan Lievinissä 7.-9-10.2011.

HSKH onnittelee kaikkia karsintoihin osallistuneita koirakoita ja toivottaa Tanelille ja Pantselle menestystä PM-kisoihin.

Lue lisää

Karsintojen tulospalvelu

Lisätietoa karsintaformaatista

Sagin uutisia maajoukkuekarsinnoista