Ojanko Cup on HSKH:n  järjestämä epävirallisten kisojen sarja.

Paikka: Hiekkapohjainen aidattu koiraurheilukeskus Vantaan Ojangossa, osoitteessa Pitkänsuontie 7 (saattaa löytyä navigoimalla Pitkäsuontie, Itäsalmi). Keskus sijaitsee Kehä 3:n varrella, Hakunilan ja Porvoon moottoritienliittymien välillä. Jos tulet Turun, Hämeenlinnan, Porin, Tuusulan tai Lahden suunnasta, käänny kehä 3:lle itään päin. Mikäli tulet Porvoon suunnasta, käänny kehä 3:lle länteen päin. Aja kehä 3:ta kunnes tulet Länsimäki/Mellunmäki valoristeykseen. Idästä tullessa käänny valoristeyksestä oikealle ja heti oikealle Pitkäsuontielle, lännestä tullessa valoristeyksestä vasemmalle ja edelleen heti vasemmalle Pitkäsuontielle.

Sama koira voi ottaa useamman startin yhdessä luokassa ja paras tulos jää voimaan.


Luokat:

  • möllit (mini, medi, maxi), paria ei hylätä mölli-luokassa. Jokaisesta hylkäyksestä tulee 10 pistettä. Voit osallistua tähän luokkaan koiralla, joka ei ole osallistunut aiemmin virallisiin kisoihin! Mikäli palkkaat koiraa radalla, et saa lainkaan tulosta.
  • kisaavat (mini, medi, maxi), noudatetaan virallisten kisojen sääntöjä. Voit osallistua sarjaan, vaikka et vielä kilpaile.

Kisojen rakenne: Jokainen osakilpailu on oma kisansa, jossa parhaat kolme palkitaan kummastakin luokasta jokaisesta säkäryhmästä. Lisäksi palkitaan kaikkien osakilpailuiden yhteispisteissä paras koirakko kummastakin luokasta kaikista kolmesta säkäryhmästä.

Sarjan pistelasku: Joka kisassa pisteitä saavat 6 parasta koirakkoa: voittaja 6 pistettä, 2. sija 5 pistettä, 3. sija 4 pistettä, 4. sija 3 pistettä, 5. sija 2 pistettä ja 6. sija 1 piste. Sarjan voittoon lasketaan pisteet yhteen kaikista kolmesta osakilpailusta. Jos pisteet menevät tasan, niin osakilpailuvoittojen lukumäärä ratkaisee voittajan. Jos osakilpailuvoittoja on yhtä monta, ratkaisee sijoitus viimeisessä osakilpailussa. Jos tilanne on edelleen tasan, voittaja arvotaan. Pisteet ovat koirakkokohtaisia.

Osallistuminen: Alaikäraja mölliluokassa 15 kk ja kilpaileville 18 kk. Rokotusten on oltava kunnossa. Kisat ovat avoimet kaikille agilityn harrastajille seuraan katsomatta. Näihin kisoihin ei tarvita agilityn kilpailulisenssiä. Koira voi kisata möllinä koko sarjan, vaikka se sarjan aikana osallistuisikin virallisiin kisoihin. Sama koira voi osallistua molempiin tasoluokkiin mutta se voi kilpailla palkinnoista vain yhdessä tasoluokassa. Sama koira voi myös ottaa useamman startin samassa luokassa, jolloin parempi tulos jää voimaan.

Jos palkkaat koiran radalla, niin ilmoita siitä tuomarille ennen radalle lähtöä. Mikäli koiraa palkataan radalla möllien tai kilpailevien luokassa, ei saa siltä radalta lainkaan tulosta.

Rata ja aikatasoitus: Mölleissä ei ole keppejä, keinua, rengasta eikä pussia ja rimat ovat säkäluokan alimmassa korkeudessa. Kisaavissa kaikki luokat (1, 2 ja 3) ovat samassa tasoluokassa, mutta tuomari määrittelee aikatasoituksen luokkien välille.

Hinta: 5 euroa/startti.

Palkintojenjako: Koko sarjan voittajille palkinnot jaetaan viimeisen kisan jälkeen.